Wat je denkt dat anderen denken


Afbeelding blogartikel op menselijk-rendement.nl over stress

Vandaag kwam ik deze leuke afbeelding met een bijzondere tekst tegen.

Afbeelding over denken voor anderen op menselijk-rendement.nl

Hoe vaak heb je niet gedacht dat jouw collega iets negatiefs over je dacht of iets wilde doen dat jou zou tegenwerken, dat iemand op de sportclub “tegen jou was” of dat mensen over je aan het praten waren? En dat je daar negatief geladen door werd, je zorgen maakte of gewoon weg verdrietig?

"Zouden ze gelijk hebben?"

Nu kan het best zijn dat je gelijk hebt over wat ze denken……serieus, het zou zo maar kunnen, echter heel vaak zal het wel meevallen of zelfs totaal niet waar zijn.

Nu is het zo dat voor veel mensen het (werk-)leven al heel druk is en mentaal veel van ze vraagt. Dus als je al zo veel moet denken, waarom zou je dan ook nog voor een ander denken? Het kan heel vermoeiend zijn om je steeds bezig te houden met wat andere mensen van je denken. Dit is een bron van stress die je eenvoudig kan wegnemen.

“Wat jij denkt dat anderen van jou denken denk je zelf”

Dat is een geweldige manier om het te beschrijven en tegelijk de reden waarom ik mijn cliënten zo vaak vertel dat verificatie de enige manier is om zeker te weten dat wat in jouw hoofd om gaat klopt.

Want hoe bepaal je nu wat je moet denken van een situatie of een opmerking? Wel, het is eigenlijk erg makkelijk, gewoon vragen! Stap op je collega, vriend, kennis, manager of andere relatie af en vraag. Leg uit hoe de situatie op jou is over gekomen en wat dat met je doet. Vraag dan of jouw beleving correct is. Vraag of jouw collega het zo bedoelde als het op jou is overgekomen, wat jouw manager denkt van jouw prestaties en zo voort. Doe dit op een vriendelijke en open manier, zonder oordeel. (Je weet tenslotte nog helemaal niet hoe de ander het heeft bedoeld)

Afbeelding Ask more questions op menselijk-rendement.nl

Alleen als je dat antwoord hebt, weet je echt hoe de situatie in elkaar zit. Dan weet je hoe je moet reageren en tot die tijd heeft het totaal geen zin om je over dingen druk te maken of je allerlei dingen in te beelden. Dit alles zal er niet alleen voor zorgen dat je op een correcte wijze reageert, maar ook zal het heel veel onnodig zorgen maken en stress voorkomen.

Doe je zelf een plezier en VRAAG!

Geniet van het leven,

Rob

Photo by Jonathan Simcoe on Unsplash

If you have any questions about how coaching can help you with the abovementioned subject or any other, do not hesitate to contact me (either in English or Dutch) at info@menselijk-rendement.nl or at 036 - 848 34 77.


RSS Feed
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.