Wat is

Menselijk Rendement

Jouw veerkracht, flexibiliteit en aanpassingsvermogen versterken, door beter met stressvolle situaties om te leren gaan en er minder last van te hebben. Hierdoor zal je beter functioneren op het werk en in jouw privé omgeving en er meer uithalen.

Menselijk rendement betekent een maximale beleving uit het leven halen, zowel privé als op de werkvloer. Hiervoor zijn soms grote veranderingen nodig, soms kunnen kleine aanpassingen in gedrag en competenties er al aan bijdragen dat jouw menselijk rendement verbetert.

We helpen je eerst om voor jezelf te bepalen wat dat rendement is. Het gaat namelijk om jou, wat jij uit het leven wil halen, wat jij belangrijk vindt, waar jij voor staat. Het optimale menselijke rendement kan alleen worden bereikt als je doet wat bij jou past, bij je normen en waarden, bij wat je leuk vindt, wat jou inspireert en energie geeft.


Soms staan er wat obstakels in de weg die jou weerhouden om jouw optimale menselijke rendement te behalen. Stress kan daarbij een enorm obstakel zijn. Stress weerhoudt je er van om optimaal te functioneren. Stress vreet energie. Als deze barriere weg is, komt er enorm veel energie vrij die je kan gebruiken om jouw optimale menselijke rendement te bereiken.

Je leert dit te benoemen en om daar aan te werken, zodat de weg naar optimaal menselijk rendement ook voor jou vrij is. Soms zijn dit grotere zaken als “Ik wil wat anders maar ik weet niet wat en hoe”, soms zijn dit minder grote zaken als “ik begrijp niet waarom dit of dat niet lukt, hoe zorg ik er voor dat het wel lukt”. Ook als jouw vraag er niet bij staat is de kans groot dat wij je kunnen begeleiden in de richting van een oplossing.

Het maximaliseren van het menselijk rendement is niet alleen interessant voor werknemers, ook werkgevers hebben er baat bij als hun medewerkers beter in hun vel zitten en effectiever functioneren. Onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven waar medewerkers beter in hun vel zitten een hogere productiviteit, minder absentie en meer commitment van hun medewerkers krijgen. Dit alles vertaalt zich eenvoudig in bedrijfsrendement. Daarnaast kunnen wij medewerkers helpen met het verbeteren van hun effectiviteit, het beter functioneren in het team of bij het vinden van oplossingen voor allerlei belemmeringen die hen er van weerhouden om optimaal voor het bedrijf te functioneren.

Wij richten ons op mensen die onder druk werken en last hebben van stress. Mensen die in zogenaamde HDHP omgevingen functioneren. HDHP staat voor High Demand High Performance, of te wel er wordt veel van je gevraagd en er wordt verwacht dat je altijd presteert. De keuze om voor deze doelgroep te kiezen komt voort uit het feit dat Rob Lacroix 20 jaar in dergelijke omgevingen heeft gewerkt. Hij weet wat het is om in een HDHP omgeving te werken en kan je daardoor beter begeleiden op jouw weg naar optimaal menselijk rendement.

Het geheim niet zit in het ontwijken van stress, maar in mentaal anders in de situatie te zitten, waardoor stress of niet optreedt of dat je weet hoe er mee om te gaan. Het gevolg hiervan is ook dat je jouw veerkracht, flexibiliteit en aanpassingsvermogen hiermee versterkt. Wat dan weer leidt tot beter functioneren op het werk en in jouw privé omgeving en er meer uithalen.